Hopp til hovedinnhold

Bretur Svellnosbreen

Brefallet på Svellnosbreen er et av Norges mest spektakulære, og er for mange bedre kjent som Eventyrisen.

Fra Spiterstulen følger vi stien innover Visdalen og deretter inn i Tverrådalen og moreneområdet under breen. De siste 200 høydemeterne opp til brekanten følger vi en flott morenerygg med god utsikt til brefallet. Turen opp til brekanten tar om lag 2 timer. Her spiser vi lunsj og tar på tau,…

Fra Spiterstulen følger vi stien innover Visdalen og deretter inn i Tverrådalen og moreneområdet under breen. De siste 200 høydemeterne opp til brekanten følger vi en flott morenerygg med god utsikt til brefallet. Turen opp til brekanten tar om lag 2 timer. Her spiser vi lunsj og tar på tau, sele og stegjern før vi beveger oss inn på isen. Vi utforsker brefallet med sine store sprekker, tårn og ryggformasjoner i ca. 2 timer før vi returnerer tilbake til Spiterstulen samme vei vi gikk opp.

Fakta om turen:
-550 høydemeter
-8 km tur-retur
-7 timer
-for barn fra 7 år
-nødvendig breutstyr er inkludert (stegjern, sele, hjelm og tau)

Mer informasjon får du på Førartimen kl. 21 kvelden før på Spiterstulen. Husk å ta med gode sko (helst fjellstøvler), solkrem, solbriller, lue, votter/hansker, bukse, jakke og varme klær. Det er også viktig å ha litt ekstra plass i sekken til breutstyret som blir utdelt ved turstart. Vi gleder oss til å ta deg med på tur!

+ Les hele beskrivelsen