Hopp til hovedinnhold

Breen-Piggen

Breen-Piggen Dette er en ekte stor-topp bestigning som byr på stivandring, moreneområder, breopplevelser og klyving i tillegg til Norges høyeste fjell!

Fra Spiterstulen i Visdalen går første etappe via Tverrådalen opp moreneryggen til vi når brefronten på Svellnosbreen, hvor vi har første matpause. Deretter tar vi på sele, stegjern og tau før vi går inn det blåe og eventyrlige brefallet. Vi fortsetter opp på flatbreen og krysser denne til vi når…

Fra Spiterstulen i Visdalen går første etappe via Tverrådalen opp moreneryggen til vi når brefronten på Svellnosbreen, hvor vi har første matpause. Deretter tar vi på sele, stegjern og tau før vi går inn det blåe og eventyrlige brefallet. Vi fortsetter opp på flatbreen og krysser denne til vi når sørflanken av Galdhøpiggen, 400 meter under toppen. Her tar vi av breutstyret og koser oss med mat før vi klyver rett opp Piggeura og når toppen etter 6-7 timer. Hjemturen følger den T-merkede ruta ned til Spiterstulen. Turen er lengre og tyngre enn normalveien, men tilbyr en herlig kombinasjon av fjellopplevelser for voksne og motiverte barn fra 10 års alder.
-1350 høydemeter
-12 kilometer
-9 timer
-Fra 10 år
-Nødvendig breutstyr inkludert (stegjern, sele, hjelm og tau)
Mer informasjon får du på Førartimen kl 21 kvelden før på Spiterstulen. Husk å ta med gode sko (helst fjellstøvler), solkrem, solbriller, lue, votter/hansker, bukse, jakke og varme klær til å være en dag i fjellet. Det er også viktig å ha litt ekstra plass i sekken til breutstyret som blir utdelt ved turstart. Vi gleder oss til å ha deg med på tur!

+ Les hele beskrivelsen