Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene vi får relatert til kost og losji på Spiterstulen, i tillegg til turalternativer som Galdhøpiggen og Glittertind.

Hvordan kommer man seg til Spiterstulen?

Spiterstulen ligger ca. 45 minutter med bil fra Lom, og det går bilvei helt frem. Bilveien er brøytet vinterstid og er vanligvis kjørbar for vanlige biler med vinterdekk. I sommerferien går det også rutebuss ifra Lom to ganger om dagen. Det er også mulig å nå spiterstulen på ski eller som fottur ifra de omkringliggende hyttene i jotunheimen, og det er T-merket sti både mot Leirvassbu, Glitterheim og Gjendebu.
Merk at veien er stengt med bom noen kilometer nord for Spiterstulen når vi holder stengt utenfor sesongen. Kart og veibeskrivelse finner du her.

Når er Spiterstulen åpen?

Spiterstulen holder vanligvis åpent ifra ca. 10. mars og til begynnelsen av mai i vårsesongen. Sommersesongen varer fra midten av juni og til midten av september. Noen mindre endringer av sesongvarighet kan forekomme fra sesong til sesong.

Kan man bo i telt?

Like over Visa, elven som renner forbi Spiterstulen er det lagt opp teltplasser langs starten av stien mot Galdhøpiggen. Mot campingavgift kan man slå opp teltet sitt her, og benytte tilrettelagt toaletter og telthus, og man kan selvsagt benytte seg av de andre fasilitetene Spiterstulen har å tilby.

Hvor langt er det til Galdhøpiggen?

Normalveien til topps er ca 14 km tur/retur og tar ca. 4,5 timer opp og 2,5-3 timer ned avhengig av vær, form og føre se mer informasjon her (link). Det er også andre fantastiske veier til toppen av Norge (link).

Hvor langt er det til Glittertind?

Turen til Glittertind på sommeren følger T-merket sti som starter fra Visdalsevegen ca. 1 km nord for Spiterstulen. Man bør regne 5 timer opp og 3 timer ned i tillegg til pauser. Det er lurt å starte tidlig.

Hvor ofte arrangeres det guidede turer?

Gjennom sommersesongen arrangeres det stort sett bretur daglig, med forbehold om vær og bestillinger. Via Svellnosbreen til Galdhøpiggen forsøker vi sette opp annenhver dag gjennom sommeren. Andre guidede turer går etter avtale og under spesielle arrangementer. Se fullstendig oversikt over planlagte turer her https://spiterstulen-bre-og-fjell.hoopla.no/salesMat

Frokost
Vi har frokostbuffet hver morgen fra kl. 7:30–10:00.
Pris: Kr. 180,-/person

Nistepakke
Du kan lage din egen nistepakke under frokosten.
Pris: Kr. 80,-/stk

Middag
Vi serverer 3-retters middag hver dag fra kl. 19:00-21:00
Pris: Kr. 425,-
Det er også mulig å spise 2-retters eller kun hovedrett.